Geplaatst op 08-02-2022
2 min

Afscheid nemen van spullen met een herinnering!

Iedereen krijgt te maken met spullen waar een herinnering aan kleeft. Tekeningen van de kinderen, de koektrommel van je oma, het schilderij van je ouders. Veel spullen vertellen een verhaal en maken deze spullen zo dierbaar.

Toch komt er een keer een tijd om deze spullen met een herinnering op te moeten ruimen. Dat kan verschillende redenen hebben. Je gaat kleiner wonen waardoor er geen ruimte meer is om deze spullen te bewaren, het huis van je overleden ouders moet leeggehaald worden. Vroeg of laat krijgt iedereen er een keer mee te maken.

Het opruimen van spullen met een herinnering is niet makkelijk. Misschien voelt het zelfs wel als onmogelijk. 

Het maakt het makkelijker om afscheid te nemen van een deel van je dierbare spullen als je je realiseert dat de herinneringen niet in de fysieke spullen zitten maar er wel aan kunnen hangen. 

Als je foto’s van de wintersportvakantie met je familie in een brand zouden verdwijnen, dan heb je nog steeds die leuke herinneringen in je hoofd. 

Daarnaast zijn er nog alternatieve bewaarmethodes. Je kunt de herinnering dan wel bewaren zonder het item in huis te hebben.

Door middel van:

  • Foto’s te maken

  • Digitaliseren (bijvoorbeeld de herinnering inscannen)

  • Het doorgeven van de spullen

  • Het schrijven over je herinneringen.

Begin op een moment met het uitzoeken van de spullen als je je mentaal sterkt voelt. Je kunt dingen tegenkomen die je goede herinneringen opleveren maar je ook herinneren aan de moeilijke periodes in je leven. Het moet je uiteindelijk geen stress opleveren maar juist rust! 

Het kan een proces van jaren zijn, het heeft tijd nodig. Misschien is het al meerdere malen door je handen gegaan voordat je uiteindelijk een besluit hebt genomen om het weg te doen. 

Niet alles hoeft weg. Maak afspraken met jezelf (en partner) over hoeveel spullen met herinneringen mogen blijven. Maak een selectie en ga stap voor stap een stukje verder. Uiteindelijk heb je alleen je meest dierbare spullen nog over.

Vindt je het toch moeilijk om die keuzes te maken. Op een respectvolle en rustige manier help ik je daar graag bij. 

Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.