We worstelen denk ik allemaal met teveel spullen. Spullen die je niet gebruikt en in de weg staan, spullen die stuk zijn, speelgoed van je kind(eren) waar je geen afstand van kan doen en waarschijnlijk zijn er nog veel meer redenen.
Bij opruimen wordt vaak gedacht, ik moet alles wegdoen. Dat is dan een misverstand. Je hoeft zeker niet alles op te ruimen maar wel de juiste keuze proberen te maken. Gebruik ik het nog, wordt ik er gelukkig van of wil ik er iemand anders blij mee maken. Door kleine stapjes te zetten tijdens het opruimen, blijven er zoveel mogelijk spullen over die je gebruikt en waar je blij van wordt. 😊
Hieronder geef ik een aantal creatieve opruimtips:
Probeer een van de onderstaande tips, het maakt niet uit welke je kiest om te beginnen. Het doel is om een eerste stap te zetten die plezier en energie geeft.
Vul elke week een “15 dingen doos”. Zet een lege verhuisdoos neer en stop daar elke week 15 voorwerpen in die je niet meer gebruikt of leuk vindt. Dan kun je denken aan dubbele (blik)openers, een sjaal die je niet meer draagt omdat je de kleuren niet mooi vindt, de blouse die inmiddels een paar maten te klein is, je winterjas die je vergeten was dat je het nog in de kast had hangen of dat lelijke schilderijtje wat je gekregen hebt. Breng deze doos op zaterdag naar de Kringloopwinkel en begin daarna weer opnieuw met vullen. Je zult zien dat je al veel overbodige spullen aan het opruimen bent.
Wees kritisch bij het kopen van nieuwe spullen (behalve noodzakelijke aankopen). Schrijf het op een lijstje met de datum erbij. Spreek af dat je iets mag kopen als het 30 dagen op de lijst staat. Ondertussen heeft het je interesse en aandrang om te kopen verloren. Het bespaart je geld en rommel.
Je kunt ook kiezen om een lade in je keuken waar zoveel rommel in ligt en de moed al in je schoenen zakt om het op te ruimen over te hevelen in een lege doos. Het zogenaamde “omgekeerd opruimen”. Elke keer als je wat uit de doos haalt om te gebruiken leg je het daarna terug in de lade. Alles wat na 4 weken nog in de doos zit kan weg.
Zorg dat spullen een vaste- en logische plek krijgen in huis. Betrek daar ook andere gezinsleden bij. Heb je spullen die geen vaste plek hebben Bedenk die dan meteen. Zo voorkom je dat spullen gaan rond zwerven in je huis.
Doe elke avond na het eten een rondje door je huis. Alles wat niet op zijn plek ligt ruim je op. Speelgoed in de kast, folders en kranten in de papierbak, vuile vaat in de vaatwasser, schoenen op de schoenenplank en jassen aan de kapstok. Als je dit elke dag even doet kost het misschien 10 minuten.
Probeer de bovenstaande opruimtips eens uit. Wil je toch liever samen opruimen. Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen! 💪
Behoefte aan advies?
-
Adres
3411ES, Kolfbaan 6 -
E-mailadres
[email protected] -
Telefoon
06-36483169