Geplaatst op 14-02-2022
3 min

Creatieve opruimtips

We worstelen denk ik allemaal met teveel spullen. Spullen die je niet gebruikt en in de weg staan, spullen die stuk zijn, speelgoed van je kind(eren) waar je geen afstand van kan doen en waarschijnlijk zijn er nog veel meer redenen. 

Bij opruimen wordt vaak gedacht, ik moet alles wegdoen. Dat is dan een misverstand. Je hoeft zeker niet alles op te ruimen maar wel de juiste keuze proberen te maken. Gebruik ik het nog, wordt ik er gelukkig van of wil ik er iemand anders blij mee maken. Door kleine stapjes te zetten tijdens het opruimen, blijven er zoveel mogelijk spullen over die je gebruikt en waar je blij van wordt. 😊

Hieronder geef ik een aantal creatieve opruimtips:

Probeer een van de onderstaande tips, het maakt niet uit welke je kiest om te beginnen. Het doel is om een eerste stap te zetten die plezier en energie geeft.

Vul elke week een “15 dingen doos”. Zet een lege verhuisdoos neer en stop daar elke week 15 voorwerpen in die je niet meer gebruikt of leuk vindt. Dan kun je denken aan dubbele (blik)openers, een sjaal die je niet meer draagt omdat je de kleuren niet mooi vindt, de blouse die inmiddels een paar maten te klein is, je winterjas die je vergeten was dat je het nog in de kast had hangen of dat lelijke schilderijtje wat je gekregen hebt. Breng deze doos op zaterdag naar de Kringloopwinkel en begin daarna weer opnieuw met vullen. Je zult zien dat je al veel overbodige spullen aan het opruimen bent.

Wees kritisch bij het kopen van nieuwe spullen (behalve noodzakelijke aankopen). Schrijf het op een lijstje met de datum erbij. Spreek af dat je iets mag kopen als het 30 dagen op de lijst staat. Ondertussen heeft het je interesse en aandrang om te kopen verloren. Het bespaart je geld en rommel.

Je kunt ook kiezen om een lade in je keuken waar zoveel rommel in ligt en de moed al in je schoenen zakt om het op te ruimen over te hevelen in een lege doos. Het zogenaamde “omgekeerd opruimen”. Elke keer als je wat uit de doos haalt om te gebruiken leg je het daarna terug in de lade. Alles wat na 4 weken nog in de doos zit kan weg. 

Zorg dat spullen een vaste- en logische plek krijgen in huis. Betrek daar ook andere gezinsleden bij. Heb je spullen die geen vaste plek hebben Bedenk die dan meteen. Zo voorkom je dat spullen gaan rond zwerven in je huis.

Doe elke avond na het eten een rondje door je huis. Alles wat niet op zijn plek ligt ruim je op. Speelgoed in de kast, folders en kranten in de papierbak, vuile vaat in de vaatwasser, schoenen op de schoenenplank en jassen aan de kapstok. Als je dit elke dag even doet kost het misschien 10 minuten.

Probeer de bovenstaande opruimtips eens uit. Wil je toch liever samen opruimen. Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen! 💪

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.