Geplaatst op 07-12-2021
2 min

Een opgeruimde hal is een welkom thuis

De hal is een plek waar je je huis binnen komt of je bezoek ontvangt. Kom je ook fijn je hal binnen of juist geïrriteerd door de hoeveelheid schoenen, jassen, tassen, speelgoed waar je over struikelt. Kan je met een gerust hart de deur openen om een pakketje aan te nemen. 

Het kan zijn dat je door je garage of je (bij)keuken je huis binnenstapt omdat dit praktischer is. Je de hal alleen gebruikt om bezoek te ontvangen. Maar het is fijn als het een plek is waar je tot rust kan komen met de vertrouwde spullen om je heen.

Vaak is dit een overzichtelijke klus omdat de hal niet zo groot is. Pak eerst de benodigdheden die je denkt nodig te hebben zoals een vuilniszak, een lege krat of doos, een emmer met sop voordat je daadwerkelijk gaat beginnen. 

Haal de hal leeg en neem alle items in je handen. Spullen die er niet horen haal je weg om het later elders in je huis op te bergen. Spullen die kapot zijn, overbodig of te klein zijn mogen weg.

Neem de ruimte in je op en bekijk de hoeveelheid spullen die je in de hal wilt opbergen. 

Een vraag die je dan aan jezelf kunt stellen is; 

Wat voor mogelijkheden zijn er om alles netjes en overzichtelijk op te bergen, wil ik een dichte kast met aparte manden voor ieder gezinslid voor het opbergen van mutsen, sjaals, handschoenen e.d. Is er ruimte voor een kapstok of haken voor de jassen en tassen en hoe ga ik die hoeveelheid schoenen opbergen?

Probeer met een creatieve blik te kijken naar de mogelijkheden omdat de hal meestal niet zo groot is.

TIP

  • Om de hal persoonlijker en gezelliger te maken hang een memobord op met foto’s, kaartjes, leuke quotes en een spiegel, dat maakt de ruimte optisch groter.

  • Heb je nog ruimte voor een plant?

  • Zorg voor een lekkere luchtverfrisser. 

  • Probeer de vloer zoveel mogelijk vrij te houden. Dit oogt ruimer en is makkelijker schoon te houden.

Wil je ook een opgeruimde hal? Geen schoenen, tassen, speelgoed waar je over struikelt? 

Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen een creatieve oplossing bedenken.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.