Geplaatst op 14-12-2021
2 min

Een verhuizing zonder stress? Maak een stappenplan!

Ga je binnenkort verhuizen? Maar weet je niet of al je spullen wel in je nieuwe huis passen?

Niet voor iedereen is verhuizen een feestje. Er is veel te regelen voordat je nieuwe huis weer als een thuis voelt. Plannen, checklijsten maken en op tijd de dozen inpakken. En dan in je nieuwe huis alles weer uitpakken en op de juiste plek neerzetten.

Dit is een stressvolle tijd waarin het moeilijk is om overzicht te houden. Maak daarom een stappenplan. Door dingen op te schrijven, krijg je meer rust in je hoofd.

Ga als volgt te werk;

Geef de verschillende ruimtes een naam

In je nieuwe woning, geef je elke ruimte een naam. Woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer kind(eren), grote slaapkamer, kantoor, fitness, zolder, garage, schuur.

Bepaal welke klussen er nog gedaan moeten worden

Bepaal per ruimte welke klussen nog gedaan moeten worden.

Hoeveel kastruimte heb ik nodig en in welke ruimte

Wanneer je weet waar welke spullen in je nieuwe huis gaan komen, kun je alvast gaan nadenken over de kastruimte die je nodig hebt per ruimte. Welke kastruimte zit er al in je nieuwe huis (vaste kasten of kasten die je overneemt). Zorg dat je extra kastruimte op tijd gaat kopen/bestellen zodat je deze bij de verhuizing al hebt.

Wat doe ik met de bestaande meubelen?

Welke meubelen heb ik in de verschillende ruimtes nodig, wat neem ik mee, doe ik weg of ga ik opnieuw aanschaffen. 

Het inpakken kan beginnen

Als je deze bovenstaande stappen doorlopen hebt kun je beginnen met inpakken of weggooien. Je weet uiteindelijk wat een kastruimte je hebt. Zet op de verhuisdozen de namen van de ruimtes zodat je precies weet waar het naar toe moet.

Resultaat

Omdat je van tevoren al hebt nagedacht over de kastruimtes en de klussen die nog gedaan moesten worden, kun je sneller van je nieuwe huis gaan genieten en de verhuisdozen gedag zeggen. 

Wil je na het lezen van dit stappenplan toch liever professionele hulp. Bel, mail of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.