Geplaatst op 18-10-2021
3 min

Keuzestress

Leg je ook constant de lat te hoog voor jezelf? Wanneer je langdurige spanning ervaart kan stress als gevolg op de loer liggen. Maar wat kan je in het dagelijks leven doen om het te veranderen. Dat lees je hieronder verder in deze blog.

Wil je soms ook teveel dingen op een dag doen? Maak je soms ook een to-do lijst voor een hele week, maar kom je niet aan je volledige lijst toe? Het gevolg is dan dat je je taken doorschuift naar één volgende week of misschien zelfs naar je vrije weekend. Afspraken inplannen vind je lastig en het komt eigenlijk ook nooit uit. Dit zijn allemaal oorzaken waarvan je veel stress kunt ervaren. 

Deze stress moet je aanpakken! Zo zou je meer rust kunnen creëren in je dagelijkse routine:

Plan tijd in voor jezelf! Hoe moeilijk het soms ook is om tijd voor jezelf vrij te maken. Het is echt belangrijk. Ik vind het bijvoorbeeld 's middags heerlijk om met onze hond te wandelen of om eens lekker mijn hobby line dance op te pakken. Dat is echt tijd die ik voor mijzelf in plan. Door tijd voor jezelf te nemen ontneemt het de prikkels om je heen weg.

Ook is het weleens lekker om je dag ontspannen te beginnen. Zeker in het weekend moet je daar lekker van genieten. Begin je dag ontspannen met een ontbijt en neem hier ook de tijd voor. Ga niet op je telefoon om alle berichten en e-mails te lezen die je de avond ervoor had binnen gekregen. Dat levert alleen maar teveel prikkels op in je hoofd. Geniet van de stilte en rust maar misschien ook van je gezin! En uiteraard moet je ook gewoon lekker van je ontbijt genieten.

Wanneer je teveel kleding in je kast hebt hangen is het slim om de avond van te voren te bedenken wat je de volgende dag aan wilt trekken.

Ga ik voor mijn favoriete broek met mijn nieuwe laarzen of trek ik toch dat leuke jurkje aan?

Als je dit de avond van te voren al klaarlegt voor de volgende dag, dan bespaart dat je de volgende ochtend tijd en keuzestress.

Begin de dag met dingen waar je dankbaar voor bent, de dingen die goed gaan waardoor je al een groei hebt doorgemaakt. In plaats van het focussen op de dingen die niet goed zijn gegaan of dat er nog veel op je to-do lijst staat die afgestreept “moeten” worden. Kijk naar het positieve dan begin je je dag met een glimlach.

Denk jij bij het lezen hiervan, ja dat herken ik ook. Kom jij ook niet toe aan de dingen die jij belangrijk vindt? Wil je meer rust in je hoofd, ruimte en overzicht in je leven. Ik kan je helpen/begeleiden bij het opruimen, ordenen, structureren van je leefomgeving. 

Wacht niet te lang en neem contact met mij op voor een kennismakingsgesprek. 

Dit kan telefonisch op 06 36 48 31 69 of door het invullen van het contactformulier op mijn website.

Dan kunnen wij samen aan de slag!

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.