Geplaatst op 21-12-2021
2 min

Kleine opruim tips met een groot resultaat

Ieder huis, hoe groot of klein, kent kleine ruimtes. Ook die kleine ruimtes wil je optimaal benutten. Tegelijkertijd wil je het overzichtelijk en ruimtelijk houden.

Hoe kun je dat het beste doen?

Ik geef je hieronder een aantal tips om ook de kleine ruimtes in een huis optimaal te kunnen benutten.

 1. Zet je meubels zoveel mogelijk tegen een wand. Het oogt ruimtelijker omdat je het midden van de ruimte vrij houdt.

 2. Heb je geen ruimte voor een gezellige hoekbank en een bed? Denk dan eens aan een comfortabele slaapbank, dan heb je twee vliegen in één klap. 

 3. Of koop een éénpersoonsbed die je kunt uitschuiven tot een tweepersoonsbed.

 4. Heb je geen ruimte voor een grote kledingkast? Koop een kledingrek en hang daar je kleding aan. Het voordeel van een kledingrek is dat je het eenvoudig kan verplaatsen, een ladekast voor kleding die je op kunt vouwen. Vouw het volgens de Marie Kondo methode, dit is een compacte en kleine manier van opvouwen.

 5. Berg seizoensgebonden kleding op in vacuümzakken. Door de lucht eruit te halen blijft er weinig over van die dikke winterjas.

 6. Gebruik de ruimte onder je bed of bank. Door lage bakken met wieltjes eronder te schuiven. Vul die bakken met spulletjes die je niet dagelijks nodig hebt.

 7. Koop een opklapbare tafel die je aan de muur kunt bevestigen. Als je de tafel niet gebruikt dan scheelt dit weer ruimte.

 8. Je kunt ook hoge stoelen of barkrukken tegen het aanrecht zetten, dan bespaar je de ruimte van een eettafel.

 9. Hanglampen in plaats van staande lampen, dit bespaart weer ruimte op de vloer. En het licht komt toch uit dezelfde hoek.

 10. Zet je tv in een tv meubel waar ook tegelijk opbergruimte in zit. Dit kun je weer gebruiken voor boeken en voor mandjes waar je kleine prullaria in kunt doen.

 11. Heb je een kleine keuken, kies dan voor hangende keukenkastjes tot aan het plafond. Daardoor creëer je meer opbergruimte voor bijvoorbeeld keukenapparatuur wat je niet dagelijks gebruikt.

 12. Bewaar al je spullen zoveel mogelijk in lades, kasten of achter deurtjes, dit oogt een stuk opgeruimder en rustiger.

Als je bij het lezen van bovenstaande tips toch liever samen wilt organizen. Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor het maken van een kennismakingsgesprek. Dan kunnen we samen kijken naar een passende oplossing.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.