Geplaatst op 01-02-2022
2 min

Magneetplekken?! ... Hoe pak je dit aan?

Elk huis heeft magneetplekken of rommelplekken. Magneetplekken zijn het uiteinde van een eettafel, een bijzettafeltje, een traptrede of een kastje in de gang. Het begint met een bos sleutels en binnen een paar dagen ligt er een hele berg rommel.

Die rommel trekt elke keer weer je aandacht als je er langs loopt. Terwijl de rest van je huis netjes is. Magneetplekken geven onrust. Er liggen spullen die eigenlijk ergens anders opgeborgen moeten worden.

Weg met die magneetplekken… Maar hoe pak je dat aan?

Begin met de magneetplek waar je je het meeste aan irriteert. Neem alle spullen één voor één in je handen. 

Beslis dan meteen wat je er mee gaat doen. Wil je het bewaren, ruim het dan op. Is iets kapot gooi het dan meteen weg. Heb je spullen die nog geen vaste plek in huis hebben, geef ze dan een nieuwe vaste plek.

Als je magneetplek zijn aantrekkingskracht kwijt is. Wordt het niet zo snel weer een “rommel”plek. Je kunt dan heerlijk relaxed op de bank zitten met je kop thee en een boek zonder dat je wordt afgeleid. Hoe fijn is dat!

Om die magneetplekken te doorbreken zet er dan een plant neer of een vaasje. Je kunt er ook voor kiezen om er helemaal niks neer te zetten. Des te meer het opvalt als je toch weer rommel aan het verzamelen bent.

Je kunt ook op een traptrede een mandje neerzetten waar je de spulletjes in verzameld die naar boven moeten. Je kunt het dan meteen opbergen.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Betrek en “betrap” 😉 ook andere gezinsleden op magneetplekken. Tenslotte kun je het samen netjes houden.

Is dit herkenbaar en wil je ook heel graag van die magneetplekken af?

Bel, app of vul mijn contactformulier in op mijn website dan kunnen wij samen aan de slag. Want samen opruimen is tenslotte veel gezelliger.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.