Geplaatst op 18-01-2022
3 min

Overbodige spullen?…..weggooien of doneren!

Hoe fijn is het om spullen op te ruimen die overbodig zijn. Maar hoe bepaal je welke spullen jij overbodig vindt. 

Stel jezelf de volgende vragen…. Hoe lang geleden heb ik het nog gebruikt? Wordt ik er gelukkig van? Of geeft het juist een onrustig gevoel omdat het in de weg staat? Als je dit voor jezelf helder hebt, kun je ook makkelijker beslissingen nemen. 

Bovendien kun je bij nog bruikbare spullen waaronder speelgoed, kleding, gereedschap, boeken, brillen, keukengerei een ander op weg helpen naar een beter leven. Daarnaast geeft het een fijn gevoel omdat je weet dat je een ander helpt en er gelukkig mee maakt.

En tenslotte bij alles wat een tweede kans verdient is het zonde om het in de kliko of naar het grofvuil te brengen. 

Weggeven voelt beter dan weggooien

Maar waar kan ik al die bruikbare maar overbodige spullen brengen? 

Het meest voor de hand liggend is je spullen te doneren aan de Kringloopwinkel. Maar de kringloopwinkel weigert ook steeds vaker spullen omdat ze tot de nok toe vol staan met speelgoed, boeken, kleding en noem maar op. Maar er zijn nog meer goede doelen waar je je spullen aan kan donoren.

Hierbij een lijst met diverse goede doelen:

Voor al je kleding, schoenen en accessoires:

Boeken en tijdschriften:

Elektrische apparatuur:

Tablets en mobieltjes:

Huishoudtextiel:

Voedselwaren:

Kinder- en babyspullen:

Speelgoed:


Let bij het donoren aan een goed doel op het volgende:

Wanneer je spullen aan een goed doel of een instantie doneert let er dan wel op dat de spullen niet vies zijn. Vaak zitten er toch nog vuile kleren of dekens tussen de gedoneerde spullen, die dan alsnog vernietigd moeten worden.

Ook spullen die kapot zijn en niet meer gerepareerd kunnen worden of incompleet zijn, doneer dit alsjeblieft niet.

Realiseer je dat je door het donoren van vieze en onbruikbare spullen een stichting op onnodige kosten jaagt.

Als je van plan bent om fanatiek te gaan opruimen, dan zijn er in ieder geval genoeg mooie doelen om je spullen aan te donoren.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om je spullen weg te geven aan familie of vrienden of om het te verkopen.

Denk je bij het lezen van bovenstaande …. Ik wil heel graag samen opruimen. Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website. Dan gaan wij aan de slag. Ik heb er zin in!

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.