Geplaatst op 04-01-2022
3 min

Tips om je huis opgeruimd te houden

Hoe fijn is het als je huis eindelijk opgeruimd is. Maar je wilt het ook graag netjes houden. 

Ik hoor je denken hoe ga ik dat doen. Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het is het aanleren van bepaalde gewoontes. In het begin kost dit meer tijd en doorzettingsvermogen. Maar uiteindelijk zorgt het voor meer rust en ruimte.

Ik hoor mijn klanten vaak zeggen dat er niet genoeg opbergruimte is waardoor er spullen blijven rondslingeren. Maar ligt het probleem niet in het hebben van teveel spullen?

Je hebt niet meer ruimte nodig, maar minder spullen

Doe iets weg voordat er iets bijkomt. Als je deze regel aanhoudt dan voorkom je dat je op een dag je kastdeuren niet meer dicht krijgt.

Ruim het direct na gebruik op. Gooi je vuile was in de wasmand, zet je ontbijtbord gelijk in de vaatwasser, gooi het gebruikte theezakje weg en laat het niet slingeren op het aanrecht.
Gooi de folders/kranten na het lezen gelijk in de papiercontainer. Dit allemaal zorgt voor rust. Als je dit iedere dag herhaalt wordt het vanzelf een routine.

Ga niet te lang achter elkaar opruimen. Een kwartier in plaats van een uur. Dan kun je het langer volhouden.

Verlaat een ruimte nooit met lege handen. Als er iets naar de slaapkamer moet ruim het meteen op of verzamel het op de trap. (Ik ben hier geen voorstander van) want “van uitstel komt afstel”. 

Of als er vuile was in de badkamer ligt, stap er dan niet een paar keer overeen, maar doe het in de wasmand. Als je dit volhoudt ruim je ongemerkt toch best veel op.

Zet ’s morgens het raam van je slaapkamer open voordat je naar beneden gaat om te ontbijten. Maak daarna je bed weer op. Een kleine gewoonte met een “verfrissend” resultaat. 

Houd het aanrecht en het gaststel/kookplaat schoon. Hoe fijn is een schoon en opgeruimde aanrecht. Zet de vuile vaat gelijk in de vaatwasser of was het af. Heerlijk toch zo’n opgeruimde keuken.

Een hele boekenkast of je voorraadkast leeghalen is niet altijd nodig. Belangrijk is dat je na het lezen van je boek het weer terugzet in je boekenkast. En een handige tip over je voorraadkast. Richt het op categorie in, dan hou je overzicht. Dat kan door het gebruik van allerlei soorten manden of “doorzichtige” bakken. 

Wel regelmatig even de voorraadkast nalopen op “over de datum” producten.

Wees niet te streng voor jezelf. Als het opruimen een keer niet lukt omdat je het te druk hebt. Geen man over boord. De volgende dag pak je het gewoon weer op. Dan is het zo weer netjes.

Wil je je huis graag opgeruimd houden. Probeer dan de bovenstaande tips toe te passen. 

Wil je toch liever dat wij er samen naar kijken en zoeken naar een oplossing die beter bij jou past.

Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch, via een whatsapp berichtje of door het invullen van het contactformulier op mijn website.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.