Geplaatst op 06-10-2021
2 min

Verandering van seizoen

Heb jij dit ook, als je naar buiten kijkt, dat je denkt de zomer is nu echt voorbij. Tijd om mijn kledingkast weer eens om te gooien. 

Als je een grote kledingkast hebt of de luxe hebt van een walk in closet dan kun je je zomer en winterkleding laten hangen. Misschien is het wel verstandig om regelmatig te kijken wat je de afgelopen tijd niet gedragen hebt. 

Een reden kan zijn dat het niet meer past, het niet lekker zit tijdens het dragen, je  de kleur of het model niet mooi vindt of je er gewoon op uit gekeken bent. 

Dit zijn allemaal redenen om eens kritisch naar je kleding te kijken. 

Het is onnodig om je kledingkast te vullen met kleding die je toch niet meer gaat dragen. Het neemt veel ruimte in beslag en je wordt er niet gelukkig van.

Je kan dan beter iemand anders er blij mee maken door het te verkopen of naar de kringloopwinkel te brengen.

Als je niet genoeg ruimte hebt in je kast. Ga dan in dit geval je zomerkleding opvouwen en in afsluitbare opbergboxen opbergen. Ik zeg met name “afsluitbaar” want na de winter wil je je kleding er gewoon uit halen zonder eerst je wasmachine weer te moeten vullen. Die opbergboxen heb je in allerlei maten en zijn zelfs te stapelen. Ook weer ruimtebesparend.


Tip

Gebruik dezelfde kledinghangers en hang het zoveel mogelijk op kleur. Dat geeft rust. Als je dit bij elke seizoensverandering doet dan hou je ook zo weer een opgeruimde kledingkast.


Wil je nog meer tips verkrijgen voor het opruimen van je kledingkast stuur mij dan een e-mail of vul het contactformulier in.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.