Geplaatst op 22-02-2022
2 min

Waarom is ontspullen zo moeilijk?

Er kunnen zich verschillende redenen voordoen waarom ontspullen zo moeilijk is, namelijk;

  1. Teveel ruimte hebben waardoor de spullen niet echt in de weg staan.

  2. Moeilijk keuzes kunnen maken.

  3. Tijdgebrek.

Je stelt het uit omdat je niet weet waar je moet beginnen!

Een huis met minder spullen om je heen geeft rust in je hoofd en in je leven. Een opgeruimd huis voelt als een welkome thuis. Maar hoe kun je dat bereiken?

Hieronder staan een aantal vragen die je kunnen helpen met ontspullen:

Heb je het de afgelopen tijd nog gebruikt? Of wist je geen eens van het bestaan af.

Als ik het nu in de winkel ziet liggen is mijn aantrekkingskracht nog steeds zo groot dat ik het zou kopen?

Heeft het voorwerp veel geld gekost waarom ik het niet weg wil doen. In dit geval kun je het ook verkopen of het weggeven aan een familielid of vriendin. Dit voelt misschien beter.

Je kunt er geen afstand van doen omdat er een emotionele waarde aanhangt. Je kunt de herinnering bewaren zonder het item in huis te hebben. Door middel van het maken van foto’s, het schrijven over je herinneringen, het digitaliseren (bijvoorbeeld de herinnering inscannen) of het doorgeven van je spullen aan een familielid.

Het bewaren van spullen die je op dit moment niet gebruikt, maar misschien ga ik het ooit nog een keer gebruiken. Doe deze spullen in een doos en geef er een tijdslimiet aan van 4 weken. Heb je het na 4 weken nog steeds niet gebruikt dan kan het weg.

Het bewaren van spullen die je op het moment niet meer mooi vindt of niet meer in je interieur past. Probeer het te verkopen of maak er iemand anders gelukkig mee.

Bewaar je spullen die kapot of gebroken zijn? Met de bedoeling dat je het gaat maken of lijmen. Doe het dan meteen. Want van uitstel komt afstel. Stel ook daar weer een tijdslimiet aan waarbinnen je het gemaakt moet hebben. Gooi het anders weg!

Heb je meerdere van dezelfde voorwerpen? Kies de mooiste, de beste, de handigste uit en gooi de rest meteen weg.

Heb je bij het lezen van bovenstaande vragen die je kunnen helpen bij het ontspullen, toch liever hulp zodat we er samen naar kunnen kijken wat het beste bij jou past? 

Bel, app of vul het contactformulier in op mijn website voor een kennismakingsgesprek.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.