Geplaatst op 25-01-2022
2 min

Schuur of garage opruimen? Waar begin je?

Wat fijn als je al je spullen kwijt kan in je schuur of garage. Of toch niet?

Je schuur opgeruimd en overzichtelijk houden is best een uitdaging. Als je alles zomaar neerzet en het geen duidelijke plek heeft dan creëer je ook daar een gigantische rommelplek.

Je kind komt uit school en laat zijn fiets vallen midden in het gangpad, schoenen worden daar uit getrapt, bezem, tuingereedschap en emmers liggen overal, skeelers, waterpistolen, boodschappenkratten, hondenriem, lege dozen en noem maar op. 

Loop alles eens na of je het eigenlijk nog wel wilt bewaren. Want misschien weet je van sommige spullen geen eens van het bestaan af. Maak een begin. Wil je het bewaren, weggooien, verkopen, weggeven aan vrienden, familie of donoren aan een goed doel. 

Een tip: Vorige week heb ik een blog geschreven over het donoren van je overbodige maar bruikbare spullen aan goede doelen.

Als je een schuur of garage opgeruimd wilt hebben, is het belangrijk dat je dichte kasten, stellingkasten met doorzichtige kratten en/of dichte kratten maar dan wel gelabeld met wat erin zit, een schoenenrek/kast gaat gebruiken om al je spullen een vaste en logische plek te geven. Dan is het voor iedereen duidelijk waar wat opgeborgen moet worden. 

Zo kun je het samen netjes houden. Want hoe vervelend is het als je op het punt staat om je hond uit te laten en je nergens de hondenriem kan vinden! 😉

Opruimen kost minder energie dan ergeren aan je spullen!

Ben je nieuwsgierig geworden wat ik nog meer voor jou kan betekenen?

Neem dan gerust een kijkje op mijn website. Bellen of appen voor een kennismakingsgesprek kan uiteraard ook.

Beoordelingen

Silvia heeft mij heel goed geholpen met het organiseren van de vele waardevolle spullen die mijn moeder mij nagelaten heeft. Ze ging met een respectvolle manier om met de spullen die voor een ander misschien prul lijken, maar voor mij van emotionele waarde zijn. Ze heeft me een hoop inzichten gegeven om beter te kunnen organiseren!

Silvia is fantastisch om mee te werken. Ze is betrokken, respectvol en denkt mee. Samen hebben we in een paar uur veel meters gemaakt en is mijn huis van een opslag nu weer terug een fijn thuis

Super blij met de hulp van Silvia. Ze heeft mij echt goed geholpen met het opruimen van de badkamer. Ziet er weer netjes uit!

Ik ben fijn geholpen door Silvia. Ik zag door de bomen het bos niet meer op mijn zolder. Kinderspeelgoed en allerlei rommel wat we hebben verzameld door de jaren heen. Na 3 sessies was alles uitgezocht en hebben we veel speelgoed naar de kringloop om de hoek gebracht. Tegenwoordig probeer ik de methode van Silvia toe te passen door heel ons huis

Hartelijk dank voor je frisse blik op de onlogische indeling van mijn huis/ kasten/ laden. Op een gezellige manier heb je mij geleerd om dingen anders aan te pakken. Bedankt voor alle tips Silvia, je hebt er echt kijk op.

Mevrouw Christiaanse is vriendelijk en pakt dingen op een logische manier, stap voor stap aan. En ze is altijd stipt optijd.

Wat is het fijn om weer opgeruimde kasten te hebben èn overzicht over m'n spullen! In 10 sessies van 3 uur hebben we samen alle kasten en ruimtes in het huis doorgenomen en opgeruimd. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek, de duidelijke offerte tot en met alle opruimsessies samen, is alles heel goed verlopen. Silvia stelde precies de juiste vragen, waardoor ik gemakkelijk kon beslissen over wat te behouden en wat weg te doen. Ook alle handige èn praktische tips kon ik gelijk toepassen, zoals opvouwtechnieken, opbergmiddelen en kastindelingen. Nogmaals veel dank daarvoor Silvia!

Super blij met de hulp van Silvia. Na jaren rommel bewaren eens flink de bezem er door heen gehaald. Ook heeft zij mij geholpen met het praktisch inrichten en ordenen van mijn kasten en keuken. Nu een paar maanden later heb ik veel meer overzicht en rust in mijn hoofd. Ik kan haar zeker aan iedereen aanraden.